Om oss – historia om Stationen

Susannas Station öppnade portarna i november 2017, men det har varit liv i Stationen mycket längre än så.

Susanna Bondesson heter jag som äger Stationen tillsammans med min man Jens. Under drygt tre år, sedan vi köpte fastigheten, har vi tillsammans restaurerat Stationen som byggdes 1906 och var Lindås 2:a ”moderna” järnvägsstation. På femtiotalet renoverades huset kraftig och fick sin nuvarande form med revetering och raka takåsar. Då togs även mycket av originalinteriören  i huset bort. Vi har försökt återställa och efterlikna interiören av en gammal väntsal med boaseringar och tidstypiska mörka paneler och tapeter som tar oss tillbaka till 1906.

Här i Stationen har genom åren inrymts, förutom väntsal och tågstation,  Stinsbostad, postkontor, skoaffär och loppis. Bakom Stationen finns tillhörande magasin och uthus ( tidigare dass och tvättstuga) , dessa uppfördes troligtvis i samband med att järnvägen och den första stationen i Lindås anlades 1875.

Detta hus är det tredje huset som vi Susanna och Jens restaurerar. Intresset för gamla hus, inredning, antikviteter, loppis och annat gott i livet har vi tillsammans och vi hoppas att det skall kännas när ni kommer på besök i Susannas Station.

Varmt välkommen önskar vi er!